Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) adviseert mensen om niet tijdens Pasen hun belastingaangifte te doen vanwege de te verwachten drukte.

Dat zegt Wiebes maandag tegen RTL Z.

“Als we ons allemaal eind maart op de paasdagen storten, zou het nog best druk kunnen worden”, zegt de bewindsman.

Wie voor 1 april zijn aangifte doet, krijgt voor 1 juli antwoord. Omdat Pasen dit jaar op 27 en 28 maart valt, verwacht Wiebes voor die dagen enorme drukte.

Er kunnen maximaal 42.000 mensen tegelijkertijd in het systeem van de Belastingdienst. De afgelopen jaren werd de site van de Belastingdienst geplaagd door storingen. In 2014 werd de inlevertermijn van de aangifte al met twee dagen verlengd, ter compensatie van de storingen tijdens de aangifteperiode.

Ook in 2015 werd de limiet van de site van de Belastingdienst op de eerste dag bereikt, waardoor de site onbereikbaar was. “Als te veel mensen tegelijk de weg op gaan sta je in de file”, aldus Wiebes tegen de zender.

Hij wist verder te melden dat een derde van de belastingplichtigen inmiddels aangifte heeft gedaan, dat zijn 2,5 miljoen mensen. Via de app van de Belastingdienst zijn er 130.000 aangiftes binnen.